TV-gids

Cultuur
Seizoen 1, aflevering 17 - Elk jaar worden de idyllische stranden van Cancun, Mexico, overgenomen door een bepaald type toerist: de spring breakers, jonge Amerikaanse studenten die na hun semester-examens tot rust komen. Een ervaring die geen enkele jongere wil missen. Vier weken lang worden badplaatsen een openluchtparadijs. En in Cancun kan alles. Onbeperkte drank, muziek, dansen, striptease-wedstrijden, drugsgebruik, alles in overvloed. Voor de Mexicaanse toeristenindustrie is de voorjaarsvakantie een geldmachine. Hotelhouders en vakantiegangers botsen op een markt die in één maand 40 miljoen euro oplevert. Naast een pelgrimsoord voor springbreakers, is Cancun ook een wereldwijde hotspot voor georganiseerde misdaad waarbij narcotraffickers vuur openen in het hart van toeristische gebieden. Om de feestgangers te beschermen, hebben de Mexicaanse autoriteiten de sites onder hoge beveiliging geplaatst en hebben ze gewapende politie ter plaatse ingezet. Onze camera's volgen vier weken ononderbroken feesten in het mondiale centrum van de Amerikaanse voorjaarsvakantie.
Infotainment
- Magazine van Ben Roelants met reportages van dichtbij, reisreportages en praktische reistips.
Avontuur
Seizoen 1, aflevering 16 - Vandaag volgen we de ribeirinhos van Brazilië, de inlandse rivierbewoners. Zoals bijvoorbeeld de veertienjarige Jesse. Net zoals de anderen kon hij al zwemmen en peddelen voor hij kon lopen. Geholpen door kinderen die vaak niet ouder zijn dan vijf roeit hij elke dag uren aan een stuk, en riskeert hij zijn leven door hun kano vast te haken aan de snelle toeristenboten. De kinderen hopen op die manier een centje bij te verdienen voor hun familie door lekkernijen uit de jungle te verkopen aan de passagiers en crewleden. Maar soms nemen ze daarbij te veel risico's...
Weer
- Dagelijkse update over het weer bij ons en wereldwijd.
Infotainment
Seizoen 1, aflevering 02 - De Englischer Garten is één van de grootste en mooiste binnenstadsparken ter wereld. Als eerste nationale park in Europa, werd het meer dan 300 jaar geleden aangelegd volgens het Engelse natuurlijke landschapstuin ideaal - vandaar de naam. Onze filmische reis begint in de lente met de surfers aan de Eisbachrivier. Hier komen surfers van over de hele wereld naartoe. We rijden de golf op met surfer Ben Müller die ons zijn waaghalstrucs laat zien. In de zomer vervolgen we onze wandeling naar het noorden van de Englischer Garten. Hier is het leven rustiger. Herderin Eva Mittermaier en haar familie brengen hun dagen door met het verzorgen van hun kudde van 300 schapen. De dieren functioneren als natuurlijke grasmaaiers in het park. In de herfst veranderen de bladeren in een caleidoscoop van kleuren. Op een open plek komen we de Express Brass Band tegen. Ze brengen een unieke mix van wereldmuziek en New Orleans-jazz. In de winter verandert de eerste sneeuw het park in een sprookjesachtig landschap. Thomas Köster is de algemeen directeur van de Englischer Garten. In de winter is er veel te doen voor Köster. Hij gebruikt het stille seizoen om het park in vorm te houden. Köster en zijn team zorgen ervoor dat het landschap van het park past bij ons natuurideaal. We ontdekken de geheimen achter zijn werk.
Docu
Seizoen 1, aflevering 3 -
Avontuur
Seizoen 1, aflevering 18 - Vandaag volgt een cameraploeg in Bangladesh een groepje bamboekappers, die in de jungle allerlei gevaren trotseren bij het oogsten van het "groene goud". Vervolgens moeten ze de bamboe naar de markt vervoeren, waarbij ze ingenieuze manieren gebruiken om hun vracht via de diverse waterwegen op zijn bestemming te krijgen.
Weer
- Dagelijkse update over het weer bij ons en wereldwijd.
Infotainment
Seizoen 1, aflevering 04 - Rome, de 'eeuwige stad', is wereldberoemd vanwege zijn talloze kerken, kathedralen en monumenten. In het centrum vinden we Villa Borghese, één van de grootste en mooiste stadsparken in Europa. Ooit lag het park buiten de stadsmuren en omsloot het de zomerresidentie van kardinaal Scipione Cafarelli Borghese - één van de meest invloedrijke kunstverzamelaars van de Italiaanse barok. In zijn villa verzamelde hij werken van Leonardo da Vinci, Titiaan en Caravaggio. De Italiaanse staat kocht het pand in 1901 en opende het voor het publiek. Tegenwoordig biedt de rustige open ruimte op de heuvel Pincio een welkome afwisseling van het hectische stadsleven van Rome. In de zomer ontmoeten we Amir Azar die een kiosk in het midden van het park runt. Hij verleidt hongerige bezoekers met typische Italiaanse versnaperingen. Amir bereidt picknickmanden vol met lekkernijen om tijdens warme, zonnige middagen van te genieten. We sluiten ons aan bij Amir en twee vrienden om alles te leren over een perfecte Italiaanse picknick. In de herfst slenteren we naar de muziekacademie Santa Cecilia. Hier ontmoeten we Ilaria Livrizzi die al twee jaar cello studeert. Op mooie dagen neemt ze haar instrument mee naar het park om buiten te oefenen. We luisteren naar haar terwijl ze stukken speelt van de Italiaanse componist Domenico Gabrielli. Tidjens de winter heerst in Villa Borghese een melancholische sfeer. We ontmoeten Daniele Lombardi op weg naar zijn werk. Hij werkt als een portier in het vijfsterrenhotel de Russie. De taak van Daniele vereist rust van lichaam en geest.
Avontuur
Seizoen 1, aflevering 2 - 4x4-expert Andrew St. Pierre White neemt de kijker mee op offroad-avontuur naar de mooiste en meest afgelegen plekken op aarde, en test de beste terreinwagens.
Weer
- Dagelijkse update over het weer bij ons en wereldwijd.
Avontuur
Seizoen 1, aflevering 04 - Voor sommigen is het het achterland, het onbekende landschap, bijna vergeten en ver weg van steden en exclusieve resorts. Voor anderen is het de ziel van de afdaling, waar valleien hun rijkdom spreiden, waar bergen trots pronken en je een prachtig uitzicht geven.
Avontuur
Seizoen 1, aflevering 3 - Socotra is een Jemetische archipel met een verbazingwekkende verscheidenheid aan planten en dieren die je nergens anders vindt.
Weer
- Dagelijkse update over het weer bij ons en wereldwijd.
Infotainment
- Magazine van Ben Roelants met reportages van dichtbij, reisreportages en praktische reistips.
Weer
- Dagelijkse update over het weer bij ons en wereldwijd.
Avontuur
Seizoen 1, aflevering 10 - We volgen Bradley Mayhew, die schrijft reizen en trekking gidsen voor de Lonely Planet, meestal in het verre Azië. Nu verkent hij een aantal van de mooiste, meest fascinerende en spannende wandelroutes in Europa. Vanuit de lucht zien we het epische landschap rondom de paden, afgewisseld met interessante locaties en sterke verhalen langs de weg: oude dorpen, kloosters, kastelen, wijngaarden, oude herbergen en nog veel meer. Culinaire verhalen, kunst, historische bezienswaardigheden, architectuur en, belangrijker nog, interessante mensen zijn ook onderdeel van de ervaring. De serie is een onderhoudende en plezierige blik op de landschappen, monumenten en het leven in Europa.
Cultuur
Seizoen 1, aflevering 10 - In het hart van Texas heeft de stad Dallas zijn reputatie opgebouwd in de cultserie van de jaren 80, olievelden en cowboyfolklore. Maar vandaag is het Dallas van de 21e eeuw vooral een symbool van de opstanding van Amerika. Hier is alles mogelijk en wordt alles gedaan om investeringen aan te trekken. De stad heeft zich ontwikkeld in verschillende sectoren, waaronder nieuwe technologieën en onroerend goed. De economie van Texas is de op één na meest succesvolle in de VS geworden, net achter Californië, en de werkloosheidscijfers dalen. Daarom is Dallas één van de meest gewilde steden in de VS. 2000 mensen verhuizen er elke maand, aangetrokken door carrièremogelijkheden, kwaliteit van leven en een hogere koopkracht dan ergens anders. Maar hoewel Dallas de Amerikaanse hoofdstad is van miljardairs en alles wat chic is, heeft het ook grote ongelijkheden. Laurent, een helikopterpiloot in het prestigieuze Dallas Police Department, patrouilleert door de arme gebieden in het zuiden van de stad. Hier leeft 1 op de 5 mensen onder de armoedegrens. 136 moorden werden hier vorig jaar gepleegd en drugs, met name crack, zijn wijdverbreid. Dallas is ook de thuisbasis van 'Tent City', de grootste sloppenwijk van Amerika, waar duizenden daklozen en achtergestelde mensen in ondermaatse omstandigheden leven. Van getto's tot villa's, we bekijken het hart van de altijd meedogenloze stad Dallas.
Avontuur
Seizoen 1, aflevering 17 - Vandaag volgen we Boliviaanse cocatelers die hun oogst vervoeren door over kabels te kruipen die vele honderden meters boven de onherbergzame bergvalleien zijn gespannen. Als ze wegglijden of als de kabels breken, wacht hen een zekere dood. Maar ook als ze levend de andere kant van de berg halen, zijn ze nog lang niet veilig. Want dan moeten ze nog over El Camino de la Muerte: de enige berijdbare weg richting La Paz, en officieel de gevaarlijkste weg ter wereld.
Weer
- Dagelijkse update over het weer bij ons en wereldwijd.
Docu
Seizoen 1, aflevering 2 -
Infotainment
Seizoen 1, aflevering 04 - Rome, de 'eeuwige stad', is wereldberoemd vanwege zijn talloze kerken, kathedralen en monumenten. In het centrum vinden we Villa Borghese, één van de grootste en mooiste stadsparken in Europa. Ooit lag het park buiten de stadsmuren en omsloot het de zomerresidentie van kardinaal Scipione Cafarelli Borghese - één van de meest invloedrijke kunstverzamelaars van de Italiaanse barok. In zijn villa verzamelde hij werken van Leonardo da Vinci, Titiaan en Caravaggio. De Italiaanse staat kocht het pand in 1901 en opende het voor het publiek. Tegenwoordig biedt de rustige open ruimte op de heuvel Pincio een welkome afwisseling van het hectische stadsleven van Rome. In de zomer ontmoeten we Amir Azar die een kiosk in het midden van het park runt. Hij verleidt hongerige bezoekers met typische Italiaanse versnaperingen. Amir bereidt picknickmanden vol met lekkernijen om tijdens warme, zonnige middagen van te genieten. We sluiten ons aan bij Amir en twee vrienden om alles te leren over een perfecte Italiaanse picknick. In de herfst slenteren we naar de muziekacademie Santa Cecilia. Hier ontmoeten we Ilaria Livrizzi die al twee jaar cello studeert. Op mooie dagen neemt ze haar instrument mee naar het park om buiten te oefenen. We luisteren naar haar terwijl ze stukken speelt van de Italiaanse componist Domenico Gabrielli. Tidjens de winter heerst in Villa Borghese een melancholische sfeer. We ontmoeten Daniele Lombardi op weg naar zijn werk. Hij werkt als een portier in het vijfsterrenhotel de Russie. De taak van Daniele vereist rust van lichaam en geest.
Avontuur
Seizoen 1, aflevering 9 - We volgen Bradley Mayhew, die schrijft reizen en trekking gidsen voor de Lonely Planet, meestal in het verre Azië. Nu verkent hij een aantal van de mooiste, meest fascinerende en spannende wandelroutes in Europa. Vanuit de lucht zien we het epische landschap rondom de paden, afgewisseld met interessante locaties en sterke verhalen langs de weg: oude dorpen, kloosters, kastelen, wijngaarden, oude herbergen en nog veel meer. Culinaire verhalen, kunst, historische bezienswaardigheden, architectuur en, belangrijker nog, interessante mensen zijn ook onderdeel van de ervaring. De serie is een onderhoudende en plezierige blik op de landschappen, monumenten en het leven in Europa.
Weer
- Dagelijkse update over het weer bij ons en wereldwijd.
Cultuur
Seizoen 1, aflevering 17 - Elk jaar worden de idyllische stranden van Cancun, Mexico, overgenomen door een bepaald type toerist: de spring breakers, jonge Amerikaanse studenten die na hun semester-examens tot rust komen. Een ervaring die geen enkele jongere wil missen. Vier weken lang worden badplaatsen een openluchtparadijs. En in Cancun kan alles. Onbeperkte drank, muziek, dansen, striptease-wedstrijden, drugsgebruik, alles in overvloed. Voor de Mexicaanse toeristenindustrie is de voorjaarsvakantie een geldmachine. Hotelhouders en vakantiegangers botsen op een markt die in één maand 40 miljoen euro oplevert. Naast een pelgrimsoord voor springbreakers, is Cancun ook een wereldwijde hotspot voor georganiseerde misdaad waarbij narcotraffickers vuur openen in het hart van toeristische gebieden. Om de feestgangers te beschermen, hebben de Mexicaanse autoriteiten de sites onder hoge beveiliging geplaatst en hebben ze gewapende politie ter plaatse ingezet. Onze camera's volgen vier weken ononderbroken feesten in het mondiale centrum van de Amerikaanse voorjaarsvakantie.
Infotainment
- Magazine van Ben Roelants met reportages van dichtbij, reisreportages en praktische reistips.
Infotainment
Seizoen 1, aflevering 04 - Rome, de 'eeuwige stad', is wereldberoemd vanwege zijn talloze kerken, kathedralen en monumenten. In het centrum vinden we Villa Borghese, één van de grootste en mooiste stadsparken in Europa. Ooit lag het park buiten de stadsmuren en omsloot het de zomerresidentie van kardinaal Scipione Cafarelli Borghese - één van de meest invloedrijke kunstverzamelaars van de Italiaanse barok. In zijn villa verzamelde hij werken van Leonardo da Vinci, Titiaan en Caravaggio. De Italiaanse staat kocht het pand in 1901 en opende het voor het publiek. Tegenwoordig biedt de rustige open ruimte op de heuvel Pincio een welkome afwisseling van het hectische stadsleven van Rome. In de zomer ontmoeten we Amir Azar die een kiosk in het midden van het park runt. Hij verleidt hongerige bezoekers met typische Italiaanse versnaperingen. Amir bereidt picknickmanden vol met lekkernijen om tijdens warme, zonnige middagen van te genieten. We sluiten ons aan bij Amir en twee vrienden om alles te leren over een perfecte Italiaanse picknick. In de herfst slenteren we naar de muziekacademie Santa Cecilia. Hier ontmoeten we Ilaria Livrizzi die al twee jaar cello studeert. Op mooie dagen neemt ze haar instrument mee naar het park om buiten te oefenen. We luisteren naar haar terwijl ze stukken speelt van de Italiaanse componist Domenico Gabrielli. Tidjens de winter heerst in Villa Borghese een melancholische sfeer. We ontmoeten Daniele Lombardi op weg naar zijn werk. Hij werkt als een portier in het vijfsterrenhotel de Russie. De taak van Daniele vereist rust van lichaam en geest.
Avontuur
Seizoen 1, aflevering 10 - We volgen Bradley Mayhew, die schrijft reizen en trekking gidsen voor de Lonely Planet, meestal in het verre Azië. Nu verkent hij een aantal van de mooiste, meest fascinerende en spannende wandelroutes in Europa. Vanuit de lucht zien we het epische landschap rondom de paden, afgewisseld met interessante locaties en sterke verhalen langs de weg: oude dorpen, kloosters, kastelen, wijngaarden, oude herbergen en nog veel meer. Culinaire verhalen, kunst, historische bezienswaardigheden, architectuur en, belangrijker nog, interessante mensen zijn ook onderdeel van de ervaring. De serie is een onderhoudende en plezierige blik op de landschappen, monumenten en het leven in Europa.
Weer
- Dagelijkse update over het weer bij ons en wereldwijd.
Cultuur
Seizoen 1, aflevering 10 - In het hart van Texas heeft de stad Dallas zijn reputatie opgebouwd in de cultserie van de jaren 80, olievelden en cowboyfolklore. Maar vandaag is het Dallas van de 21e eeuw vooral een symbool van de opstanding van Amerika. Hier is alles mogelijk en wordt alles gedaan om investeringen aan te trekken. De stad heeft zich ontwikkeld in verschillende sectoren, waaronder nieuwe technologieën en onroerend goed. De economie van Texas is de op één na meest succesvolle in de VS geworden, net achter Californië, en de werkloosheidscijfers dalen. Daarom is Dallas één van de meest gewilde steden in de VS. 2000 mensen verhuizen er elke maand, aangetrokken door carrièremogelijkheden, kwaliteit van leven en een hogere koopkracht dan ergens anders. Maar hoewel Dallas de Amerikaanse hoofdstad is van miljardairs en alles wat chic is, heeft het ook grote ongelijkheden. Laurent, een helikopterpiloot in het prestigieuze Dallas Police Department, patrouilleert door de arme gebieden in het zuiden van de stad. Hier leeft 1 op de 5 mensen onder de armoedegrens. 136 moorden werden hier vorig jaar gepleegd en drugs, met name crack, zijn wijdverbreid. Dallas is ook de thuisbasis van 'Tent City', de grootste sloppenwijk van Amerika, waar duizenden daklozen en achtergestelde mensen in ondermaatse omstandigheden leven. Van getto's tot villa's, we bekijken het hart van de altijd meedogenloze stad Dallas.
Infotainment
- Magazine van Ben Roelants met reportages van dichtbij, reisreportages en praktische reistips.
Avontuur
Seizoen 1, aflevering 18 - Vandaag volgt een cameraploeg in Bangladesh een groepje bamboekappers, die in de jungle allerlei gevaren trotseren bij het oogsten van het "groene goud". Vervolgens moeten ze de bamboe naar de markt vervoeren, waarbij ze ingenieuze manieren gebruiken om hun vracht via de diverse waterwegen op zijn bestemming te krijgen.
Weer
- Dagelijkse update over het weer bij ons en wereldwijd.
Infotainment
Seizoen 1, aflevering 04 - Rome, de 'eeuwige stad', is wereldberoemd vanwege zijn talloze kerken, kathedralen en monumenten. In het centrum vinden we Villa Borghese, één van de grootste en mooiste stadsparken in Europa. Ooit lag het park buiten de stadsmuren en omsloot het de zomerresidentie van kardinaal Scipione Cafarelli Borghese - één van de meest invloedrijke kunstverzamelaars van de Italiaanse barok. In zijn villa verzamelde hij werken van Leonardo da Vinci, Titiaan en Caravaggio. De Italiaanse staat kocht het pand in 1901 en opende het voor het publiek. Tegenwoordig biedt de rustige open ruimte op de heuvel Pincio een welkome afwisseling van het hectische stadsleven van Rome. In de zomer ontmoeten we Amir Azar die een kiosk in het midden van het park runt. Hij verleidt hongerige bezoekers met typische Italiaanse versnaperingen. Amir bereidt picknickmanden vol met lekkernijen om tijdens warme, zonnige middagen van te genieten. We sluiten ons aan bij Amir en twee vrienden om alles te leren over een perfecte Italiaanse picknick. In de herfst slenteren we naar de muziekacademie Santa Cecilia. Hier ontmoeten we Ilaria Livrizzi die al twee jaar cello studeert. Op mooie dagen neemt ze haar instrument mee naar het park om buiten te oefenen. We luisteren naar haar terwijl ze stukken speelt van de Italiaanse componist Domenico Gabrielli. Tidjens de winter heerst in Villa Borghese een melancholische sfeer. We ontmoeten Daniele Lombardi op weg naar zijn werk. Hij werkt als een portier in het vijfsterrenhotel de Russie. De taak van Daniele vereist rust van lichaam en geest.
Avontuur
Seizoen 1, aflevering 2 - 4x4-expert Andrew St. Pierre White neemt de kijker mee op offroad-avontuur naar de mooiste en meest afgelegen plekken op aarde, en test de beste terreinwagens.
Weer
- Dagelijkse update over het weer bij ons en wereldwijd.
Docu
Seizoen 1, aflevering 3 -
Avontuur
Seizoen 1, aflevering 04 - Voor sommigen is het het achterland, het onbekende landschap, bijna vergeten en ver weg van steden en exclusieve resorts. Voor anderen is het de ziel van de afdaling, waar valleien hun rijkdom spreiden, waar bergen trots pronken en je een prachtig uitzicht geven.
Avontuur
Seizoen 1, aflevering 3 - Socotra is een Jemetische archipel met een verbazingwekkende verscheidenheid aan planten en dieren die je nergens anders vindt.
Weer
- Dagelijkse update over het weer bij ons en wereldwijd.
Infotainment
- Magazine van Ben Roelants met reportages van dichtbij, reisreportages en praktische reistips.
Weer
- Dagelijkse update over het weer bij ons en wereldwijd.
Avontuur
Seizoen 1, aflevering 10 - We volgen Bradley Mayhew, die schrijft reizen en trekking gidsen voor de Lonely Planet, meestal in het verre Azië. Nu verkent hij een aantal van de mooiste, meest fascinerende en spannende wandelroutes in Europa. Vanuit de lucht zien we het epische landschap rondom de paden, afgewisseld met interessante locaties en sterke verhalen langs de weg: oude dorpen, kloosters, kastelen, wijngaarden, oude herbergen en nog veel meer. Culinaire verhalen, kunst, historische bezienswaardigheden, architectuur en, belangrijker nog, interessante mensen zijn ook onderdeel van de ervaring. De serie is een onderhoudende en plezierige blik op de landschappen, monumenten en het leven in Europa.
Cultuur
Seizoen 1, aflevering 10 - In het hart van Texas heeft de stad Dallas zijn reputatie opgebouwd in de cultserie van de jaren 80, olievelden en cowboyfolklore. Maar vandaag is het Dallas van de 21e eeuw vooral een symbool van de opstanding van Amerika. Hier is alles mogelijk en wordt alles gedaan om investeringen aan te trekken. De stad heeft zich ontwikkeld in verschillende sectoren, waaronder nieuwe technologieën en onroerend goed. De economie van Texas is de op één na meest succesvolle in de VS geworden, net achter Californië, en de werkloosheidscijfers dalen. Daarom is Dallas één van de meest gewilde steden in de VS. 2000 mensen verhuizen er elke maand, aangetrokken door carrièremogelijkheden, kwaliteit van leven en een hogere koopkracht dan ergens anders. Maar hoewel Dallas de Amerikaanse hoofdstad is van miljardairs en alles wat chic is, heeft het ook grote ongelijkheden. Laurent, een helikopterpiloot in het prestigieuze Dallas Police Department, patrouilleert door de arme gebieden in het zuiden van de stad. Hier leeft 1 op de 5 mensen onder de armoedegrens. 136 moorden werden hier vorig jaar gepleegd en drugs, met name crack, zijn wijdverbreid. Dallas is ook de thuisbasis van 'Tent City', de grootste sloppenwijk van Amerika, waar duizenden daklozen en achtergestelde mensen in ondermaatse omstandigheden leven. Van getto's tot villa's, we bekijken het hart van de altijd meedogenloze stad Dallas.
Docu
Seizoen 1, aflevering 2 -
Infotainment
Seizoen 1, aflevering 04 - Rome, de 'eeuwige stad', is wereldberoemd vanwege zijn talloze kerken, kathedralen en monumenten. In het centrum vinden we Villa Borghese, één van de grootste en mooiste stadsparken in Europa. Ooit lag het park buiten de stadsmuren en omsloot het de zomerresidentie van kardinaal Scipione Cafarelli Borghese - één van de meest invloedrijke kunstverzamelaars van de Italiaanse barok. In zijn villa verzamelde hij werken van Leonardo da Vinci, Titiaan en Caravaggio. De Italiaanse staat kocht het pand in 1901 en opende het voor het publiek. Tegenwoordig biedt de rustige open ruimte op de heuvel Pincio een welkome afwisseling van het hectische stadsleven van Rome. In de zomer ontmoeten we Amir Azar die een kiosk in het midden van het park runt. Hij verleidt hongerige bezoekers met typische Italiaanse versnaperingen. Amir bereidt picknickmanden vol met lekkernijen om tijdens warme, zonnige middagen van te genieten. We sluiten ons aan bij Amir en twee vrienden om alles te leren over een perfecte Italiaanse picknick. In de herfst slenteren we naar de muziekacademie Santa Cecilia. Hier ontmoeten we Ilaria Livrizzi die al twee jaar cello studeert. Op mooie dagen neemt ze haar instrument mee naar het park om buiten te oefenen. We luisteren naar haar terwijl ze stukken speelt van de Italiaanse componist Domenico Gabrielli. Tidjens de winter heerst in Villa Borghese een melancholische sfeer. We ontmoeten Daniele Lombardi op weg naar zijn werk. Hij werkt als een portier in het vijfsterrenhotel de Russie. De taak van Daniele vereist rust van lichaam en geest.
Avontuur
Seizoen 1, aflevering 2 - 4x4-expert Andrew St. Pierre White neemt de kijker mee op offroad-avontuur naar de mooiste en meest afgelegen plekken op aarde, en test de beste terreinwagens.
Weer
- Dagelijkse update over het weer bij ons en wereldwijd.
Cultuur
Seizoen 1, aflevering 10 - In het hart van Texas heeft de stad Dallas zijn reputatie opgebouwd in de cultserie van de jaren 80, olievelden en cowboyfolklore. Maar vandaag is het Dallas van de 21e eeuw vooral een symbool van de opstanding van Amerika. Hier is alles mogelijk en wordt alles gedaan om investeringen aan te trekken. De stad heeft zich ontwikkeld in verschillende sectoren, waaronder nieuwe technologieën en onroerend goed. De economie van Texas is de op één na meest succesvolle in de VS geworden, net achter Californië, en de werkloosheidscijfers dalen. Daarom is Dallas één van de meest gewilde steden in de VS. 2000 mensen verhuizen er elke maand, aangetrokken door carrièremogelijkheden, kwaliteit van leven en een hogere koopkracht dan ergens anders. Maar hoewel Dallas de Amerikaanse hoofdstad is van miljardairs en alles wat chic is, heeft het ook grote ongelijkheden. Laurent, een helikopterpiloot in het prestigieuze Dallas Police Department, patrouilleert door de arme gebieden in het zuiden van de stad. Hier leeft 1 op de 5 mensen onder de armoedegrens. 136 moorden werden hier vorig jaar gepleegd en drugs, met name crack, zijn wijdverbreid. Dallas is ook de thuisbasis van 'Tent City', de grootste sloppenwijk van Amerika, waar duizenden daklozen en achtergestelde mensen in ondermaatse omstandigheden leven. Van getto's tot villa's, we bekijken het hart van de altijd meedogenloze stad Dallas.
Infotainment
- Magazine van Ben Roelants met reportages van dichtbij, reisreportages en praktische reistips.
Avontuur
Seizoen 1, aflevering 3 - 4x4-expert Andrew St. Pierre White neemt de kijker mee op offroad-avontuur naar de mooiste en meest afgelegen plekken op aarde, en test de beste terreinwagens.
Kracht
Seizoen 1, aflevering 3 - Vandaag trekken we naar Turkije, waar twee tweelingbroers vechten om het kampioenschap olieworstelen, de oudste nog bestaande sportcompetitie van de planeet.
Weer
- Dagelijkse update over het weer bij ons en wereldwijd.
Avontuur
Seizoen 1, aflevering 10 - We volgen Bradley Mayhew, die schrijft reizen en trekking gidsen voor de Lonely Planet, meestal in het verre Azië. Nu verkent hij een aantal van de mooiste, meest fascinerende en spannende wandelroutes in Europa. Vanuit de lucht zien we het epische landschap rondom de paden, afgewisseld met interessante locaties en sterke verhalen langs de weg: oude dorpen, kloosters, kastelen, wijngaarden, oude herbergen en nog veel meer. Culinaire verhalen, kunst, historische bezienswaardigheden, architectuur en, belangrijker nog, interessante mensen zijn ook onderdeel van de ervaring. De serie is een onderhoudende en plezierige blik op de landschappen, monumenten en het leven in Europa.
Weer
- Dagelijkse update over het weer bij ons en wereldwijd.
Cultuur
Seizoen 1, aflevering 10 - In het hart van Texas heeft de stad Dallas zijn reputatie opgebouwd in de cultserie van de jaren 80, olievelden en cowboyfolklore. Maar vandaag is het Dallas van de 21e eeuw vooral een symbool van de opstanding van Amerika. Hier is alles mogelijk en wordt alles gedaan om investeringen aan te trekken. De stad heeft zich ontwikkeld in verschillende sectoren, waaronder nieuwe technologieën en onroerend goed. De economie van Texas is de op één na meest succesvolle in de VS geworden, net achter Californië, en de werkloosheidscijfers dalen. Daarom is Dallas één van de meest gewilde steden in de VS. 2000 mensen verhuizen er elke maand, aangetrokken door carrièremogelijkheden, kwaliteit van leven en een hogere koopkracht dan ergens anders. Maar hoewel Dallas de Amerikaanse hoofdstad is van miljardairs en alles wat chic is, heeft het ook grote ongelijkheden. Laurent, een helikopterpiloot in het prestigieuze Dallas Police Department, patrouilleert door de arme gebieden in het zuiden van de stad. Hier leeft 1 op de 5 mensen onder de armoedegrens. 136 moorden werden hier vorig jaar gepleegd en drugs, met name crack, zijn wijdverbreid. Dallas is ook de thuisbasis van 'Tent City', de grootste sloppenwijk van Amerika, waar duizenden daklozen en achtergestelde mensen in ondermaatse omstandigheden leven. Van getto's tot villa's, we bekijken het hart van de altijd meedogenloze stad Dallas.
Infotainment
- Magazine van Ben Roelants met reportages van dichtbij, reisreportages en praktische reistips.
Avontuur
Seizoen 1, aflevering 18 - Vandaag volgt een cameraploeg in Bangladesh een groepje bamboekappers, die in de jungle allerlei gevaren trotseren bij het oogsten van het "groene goud". Vervolgens moeten ze de bamboe naar de markt vervoeren, waarbij ze ingenieuze manieren gebruiken om hun vracht via de diverse waterwegen op zijn bestemming te krijgen.
Weer
- Dagelijkse update over het weer bij ons en wereldwijd.
Infotainment
Seizoen 1, aflevering 04 - Rome, de 'eeuwige stad', is wereldberoemd vanwege zijn talloze kerken, kathedralen en monumenten. In het centrum vinden we Villa Borghese, één van de grootste en mooiste stadsparken in Europa. Ooit lag het park buiten de stadsmuren en omsloot het de zomerresidentie van kardinaal Scipione Cafarelli Borghese - één van de meest invloedrijke kunstverzamelaars van de Italiaanse barok. In zijn villa verzamelde hij werken van Leonardo da Vinci, Titiaan en Caravaggio. De Italiaanse staat kocht het pand in 1901 en opende het voor het publiek. Tegenwoordig biedt de rustige open ruimte op de heuvel Pincio een welkome afwisseling van het hectische stadsleven van Rome. In de zomer ontmoeten we Amir Azar die een kiosk in het midden van het park runt. Hij verleidt hongerige bezoekers met typische Italiaanse versnaperingen. Amir bereidt picknickmanden vol met lekkernijen om tijdens warme, zonnige middagen van te genieten. We sluiten ons aan bij Amir en twee vrienden om alles te leren over een perfecte Italiaanse picknick. In de herfst slenteren we naar de muziekacademie Santa Cecilia. Hier ontmoeten we Ilaria Livrizzi die al twee jaar cello studeert. Op mooie dagen neemt ze haar instrument mee naar het park om buiten te oefenen. We luisteren naar haar terwijl ze stukken speelt van de Italiaanse componist Domenico Gabrielli. Tidjens de winter heerst in Villa Borghese een melancholische sfeer. We ontmoeten Daniele Lombardi op weg naar zijn werk. Hij werkt als een portier in het vijfsterrenhotel de Russie. De taak van Daniele vereist rust van lichaam en geest.
Avontuur
Seizoen 1, aflevering 2 - 4x4-expert Andrew St. Pierre White neemt de kijker mee op offroad-avontuur naar de mooiste en meest afgelegen plekken op aarde, en test de beste terreinwagens.
Weer
- Dagelijkse update over het weer bij ons en wereldwijd.
Docu
Seizoen 1, aflevering 3 -
Avontuur
Seizoen 1, aflevering 04 - Voor sommigen is het het achterland, het onbekende landschap, bijna vergeten en ver weg van steden en exclusieve resorts. Voor anderen is het de ziel van de afdaling, waar valleien hun rijkdom spreiden, waar bergen trots pronken en je een prachtig uitzicht geven.
Avontuur
Seizoen 1, aflevering 3 - Socotra is een Jemetische archipel met een verbazingwekkende verscheidenheid aan planten en dieren die je nergens anders vindt.
Weer
- Dagelijkse update over het weer bij ons en wereldwijd.
Infotainment
- Magazine van Ben Roelants met reportages van dichtbij, reisreportages en praktische reistips.
Avontuur
Seizoen 1, aflevering 10 - We volgen Bradley Mayhew, die schrijft reizen en trekking gidsen voor de Lonely Planet, meestal in het verre Azië. Nu verkent hij een aantal van de mooiste, meest fascinerende en spannende wandelroutes in Europa. Vanuit de lucht zien we het epische landschap rondom de paden, afgewisseld met interessante locaties en sterke verhalen langs de weg: oude dorpen, kloosters, kastelen, wijngaarden, oude herbergen en nog veel meer. Culinaire verhalen, kunst, historische bezienswaardigheden, architectuur en, belangrijker nog, interessante mensen zijn ook onderdeel van de ervaring. De serie is een onderhoudende en plezierige blik op de landschappen, monumenten en het leven in Europa.
Cultuur
Seizoen 1, aflevering 10 - In het hart van Texas heeft de stad Dallas zijn reputatie opgebouwd in de cultserie van de jaren 80, olievelden en cowboyfolklore. Maar vandaag is het Dallas van de 21e eeuw vooral een symbool van de opstanding van Amerika. Hier is alles mogelijk en wordt alles gedaan om investeringen aan te trekken. De stad heeft zich ontwikkeld in verschillende sectoren, waaronder nieuwe technologieën en onroerend goed. De economie van Texas is de op één na meest succesvolle in de VS geworden, net achter Californië, en de werkloosheidscijfers dalen. Daarom is Dallas één van de meest gewilde steden in de VS. 2000 mensen verhuizen er elke maand, aangetrokken door carrièremogelijkheden, kwaliteit van leven en een hogere koopkracht dan ergens anders. Maar hoewel Dallas de Amerikaanse hoofdstad is van miljardairs en alles wat chic is, heeft het ook grote ongelijkheden. Laurent, een helikopterpiloot in het prestigieuze Dallas Police Department, patrouilleert door de arme gebieden in het zuiden van de stad. Hier leeft 1 op de 5 mensen onder de armoedegrens. 136 moorden werden hier vorig jaar gepleegd en drugs, met name crack, zijn wijdverbreid. Dallas is ook de thuisbasis van 'Tent City', de grootste sloppenwijk van Amerika, waar duizenden daklozen en achtergestelde mensen in ondermaatse omstandigheden leven. Van getto's tot villa's, we bekijken het hart van de altijd meedogenloze stad Dallas.
Avontuur
Seizoen 1, aflevering 17 - Vandaag volgen we Boliviaanse cocatelers die hun oogst vervoeren door over kabels te kruipen die vele honderden meters boven de onherbergzame bergvalleien zijn gespannen. Als ze wegglijden of als de kabels breken, wacht hen een zekere dood. Maar ook als ze levend de andere kant van de berg halen, zijn ze nog lang niet veilig. Want dan moeten ze nog over El Camino de la Muerte: de enige berijdbare weg richting La Paz, en officieel de gevaarlijkste weg ter wereld.
Weer
- Dagelijkse update over het weer bij ons en wereldwijd.
Docu
Seizoen 1, aflevering 2 -
Infotainment
Seizoen 1, aflevering 04 - Rome, de 'eeuwige stad', is wereldberoemd vanwege zijn talloze kerken, kathedralen en monumenten. In het centrum vinden we Villa Borghese, één van de grootste en mooiste stadsparken in Europa. Ooit lag het park buiten de stadsmuren en omsloot het de zomerresidentie van kardinaal Scipione Cafarelli Borghese - één van de meest invloedrijke kunstverzamelaars van de Italiaanse barok. In zijn villa verzamelde hij werken van Leonardo da Vinci, Titiaan en Caravaggio. De Italiaanse staat kocht het pand in 1901 en opende het voor het publiek. Tegenwoordig biedt de rustige open ruimte op de heuvel Pincio een welkome afwisseling van het hectische stadsleven van Rome. In de zomer ontmoeten we Amir Azar die een kiosk in het midden van het park runt. Hij verleidt hongerige bezoekers met typische Italiaanse versnaperingen. Amir bereidt picknickmanden vol met lekkernijen om tijdens warme, zonnige middagen van te genieten. We sluiten ons aan bij Amir en twee vrienden om alles te leren over een perfecte Italiaanse picknick. In de herfst slenteren we naar de muziekacademie Santa Cecilia. Hier ontmoeten we Ilaria Livrizzi die al twee jaar cello studeert. Op mooie dagen neemt ze haar instrument mee naar het park om buiten te oefenen. We luisteren naar haar terwijl ze stukken speelt van de Italiaanse componist Domenico Gabrielli. Tidjens de winter heerst in Villa Borghese een melancholische sfeer. We ontmoeten Daniele Lombardi op weg naar zijn werk. Hij werkt als een portier in het vijfsterrenhotel de Russie. De taak van Daniele vereist rust van lichaam en geest.
Avontuur
Seizoen 1, aflevering 19 - Vandaag trekken we diep het Amazonewoud van Brazilië in, waar allerlei illegale dorpen van al even illegale goudzoekers ontstaan zijn. Tussen de dorpjes rijden koeriers heen en weer, die enorme risico's nemen omdat ze hun loon niet willen mislopen door te laat te arriveren. Ze rijden veel te snel over gevaarlijke, onverlichte wegen, waar bovendien vaak holen in gegraven zijn door de goudzoekers.
Weer
- Dagelijkse update over het weer bij ons en wereldwijd.
Docu
Seizoen 1, aflevering 3 -
Infotainment
Seizoen 1, aflevering 03 - De Jardin des Tuileries, één van de grote parken in de binnenstad van Parijs, ligt in het stadscentrum, naast het Louvre en de Seine. Met zijn prachtige beelden, geometrische vormen en strakke lijnen is het een model van klassieke Franse tuinarchitectuur. Voor de Parijzenaars die in het centrum wonen, is de Tuileries-tuin als een oase te midden van de stenige pracht van hun stad. Het is lente. We ontmoeten de landschapsarchitect Isabelle Glais, die verantwoordelijk is voor het onderhoud van de Tuileries. Ze moet tegelijkertijd behouden en vernieuwen. Isabelle is van plan de tuin opnieuw aan te planten, zodat het lijkt alsof het bijna 500 jaar geleden gebeurde. In de zomer trekken we naar de andere kant van de Seine, waar een ander groot park ligt: de Jardin du Luxembourg. Het behoort tot het gelijknamige paleis dat de senaat huisvest. Met zijn mix van natuurlijke en strikt geometrische vormen verenigt de Jardin du Luxembourg de Engelse en Franse tuinstijlen. De herfst is het meest kleurrijke seizoen in het park. "Jeu de boules-spelers zijn zowel de meest vreedzame als de gekste mensen ter wereld", schreef Honoré de Balzac. In de zuidwestelijke hoek van het park ligt de boulodrome, waar mensen jeu de boules spelen. Thierry Lesage en Michèle Cornette de Saint Cyr zijn meesters in de sport. Inmiddels zijn de laatste bladeren van de bomen gevallen - maar zelfs in de winter blijven Parijzenaars het park bezoeken. Laurent Delrieu toont ons het Palais du Luxembourg. Hij zorgt voor het architecturale erfgoed van het paleis - en vertelt ons enkele van zijn geheimen.
Avontuur
Seizoen 1, aflevering 3 - 4x4-expert Andrew St. Pierre White neemt de kijker mee op offroad-avontuur naar de mooiste en meest afgelegen plekken op aarde, en test de beste terreinwagens.
Kracht
Seizoen 1, aflevering 3 - Vandaag trekken we naar Turkije, waar twee tweelingbroers vechten om het kampioenschap olieworstelen, de oudste nog bestaande sportcompetitie van de planeet.
Weer
- Dagelijkse update over het weer bij ons en wereldwijd.
Avontuur
Seizoen 1, aflevering 10 - We volgen Bradley Mayhew, die schrijft reizen en trekking gidsen voor de Lonely Planet, meestal in het verre Azië. Nu verkent hij een aantal van de mooiste, meest fascinerende en spannende wandelroutes in Europa. Vanuit de lucht zien we het epische landschap rondom de paden, afgewisseld met interessante locaties en sterke verhalen langs de weg: oude dorpen, kloosters, kastelen, wijngaarden, oude herbergen en nog veel meer. Culinaire verhalen, kunst, historische bezienswaardigheden, architectuur en, belangrijker nog, interessante mensen zijn ook onderdeel van de ervaring. De serie is een onderhoudende en plezierige blik op de landschappen, monumenten en het leven in Europa.
Weer
- Dagelijkse update over het weer bij ons en wereldwijd.
Cultuur
Seizoen 1, aflevering 10 - In het hart van Texas heeft de stad Dallas zijn reputatie opgebouwd in de cultserie van de jaren 80, olievelden en cowboyfolklore. Maar vandaag is het Dallas van de 21e eeuw vooral een symbool van de opstanding van Amerika. Hier is alles mogelijk en wordt alles gedaan om investeringen aan te trekken. De stad heeft zich ontwikkeld in verschillende sectoren, waaronder nieuwe technologieën en onroerend goed. De economie van Texas is de op één na meest succesvolle in de VS geworden, net achter Californië, en de werkloosheidscijfers dalen. Daarom is Dallas één van de meest gewilde steden in de VS. 2000 mensen verhuizen er elke maand, aangetrokken door carrièremogelijkheden, kwaliteit van leven en een hogere koopkracht dan ergens anders. Maar hoewel Dallas de Amerikaanse hoofdstad is van miljardairs en alles wat chic is, heeft het ook grote ongelijkheden. Laurent, een helikopterpiloot in het prestigieuze Dallas Police Department, patrouilleert door de arme gebieden in het zuiden van de stad. Hier leeft 1 op de 5 mensen onder de armoedegrens. 136 moorden werden hier vorig jaar gepleegd en drugs, met name crack, zijn wijdverbreid. Dallas is ook de thuisbasis van 'Tent City', de grootste sloppenwijk van Amerika, waar duizenden daklozen en achtergestelde mensen in ondermaatse omstandigheden leven. Van getto's tot villa's, we bekijken het hart van de altijd meedogenloze stad Dallas.
Infotainment
- Magazine van Ben Roelants met reportages van dichtbij, reisreportages en praktische reistips.
Avontuur
Seizoen 1, aflevering 18 - Vandaag volgt een cameraploeg in Bangladesh een groepje bamboekappers, die in de jungle allerlei gevaren trotseren bij het oogsten van het "groene goud". Vervolgens moeten ze de bamboe naar de markt vervoeren, waarbij ze ingenieuze manieren gebruiken om hun vracht via de diverse waterwegen op zijn bestemming te krijgen.
Weer
- Dagelijkse update over het weer bij ons en wereldwijd.
Infotainment
Seizoen 1, aflevering 04 - Rome, de 'eeuwige stad', is wereldberoemd vanwege zijn talloze kerken, kathedralen en monumenten. In het centrum vinden we Villa Borghese, één van de grootste en mooiste stadsparken in Europa. Ooit lag het park buiten de stadsmuren en omsloot het de zomerresidentie van kardinaal Scipione Cafarelli Borghese - één van de meest invloedrijke kunstverzamelaars van de Italiaanse barok. In zijn villa verzamelde hij werken van Leonardo da Vinci, Titiaan en Caravaggio. De Italiaanse staat kocht het pand in 1901 en opende het voor het publiek. Tegenwoordig biedt de rustige open ruimte op de heuvel Pincio een welkome afwisseling van het hectische stadsleven van Rome. In de zomer ontmoeten we Amir Azar die een kiosk in het midden van het park runt. Hij verleidt hongerige bezoekers met typische Italiaanse versnaperingen. Amir bereidt picknickmanden vol met lekkernijen om tijdens warme, zonnige middagen van te genieten. We sluiten ons aan bij Amir en twee vrienden om alles te leren over een perfecte Italiaanse picknick. In de herfst slenteren we naar de muziekacademie Santa Cecilia. Hier ontmoeten we Ilaria Livrizzi die al twee jaar cello studeert. Op mooie dagen neemt ze haar instrument mee naar het park om buiten te oefenen. We luisteren naar haar terwijl ze stukken speelt van de Italiaanse componist Domenico Gabrielli. Tidjens de winter heerst in Villa Borghese een melancholische sfeer. We ontmoeten Daniele Lombardi op weg naar zijn werk. Hij werkt als een portier in het vijfsterrenhotel de Russie. De taak van Daniele vereist rust van lichaam en geest.
Avontuur
Seizoen 1, aflevering 2 - 4x4-expert Andrew St. Pierre White neemt de kijker mee op offroad-avontuur naar de mooiste en meest afgelegen plekken op aarde, en test de beste terreinwagens.
Weer
- Dagelijkse update over het weer bij ons en wereldwijd.
Docu
Seizoen 1, aflevering 3 -
Infotainment
- Magazine van Ben Roelants met reportages van dichtbij, reisreportages en praktische reistips.
Weer
- Dagelijkse update over het weer bij ons en wereldwijd.
Avontuur
Seizoen 1, aflevering 10 - We volgen Bradley Mayhew, die schrijft reizen en trekking gidsen voor de Lonely Planet, meestal in het verre Azië. Nu verkent hij een aantal van de mooiste, meest fascinerende en spannende wandelroutes in Europa. Vanuit de lucht zien we het epische landschap rondom de paden, afgewisseld met interessante locaties en sterke verhalen langs de weg: oude dorpen, kloosters, kastelen, wijngaarden, oude herbergen en nog veel meer. Culinaire verhalen, kunst, historische bezienswaardigheden, architectuur en, belangrijker nog, interessante mensen zijn ook onderdeel van de ervaring. De serie is een onderhoudende en plezierige blik op de landschappen, monumenten en het leven in Europa.
Cultuur
Seizoen 1, aflevering 10 - In het hart van Texas heeft de stad Dallas zijn reputatie opgebouwd in de cultserie van de jaren 80, olievelden en cowboyfolklore. Maar vandaag is het Dallas van de 21e eeuw vooral een symbool van de opstanding van Amerika. Hier is alles mogelijk en wordt alles gedaan om investeringen aan te trekken. De stad heeft zich ontwikkeld in verschillende sectoren, waaronder nieuwe technologieën en onroerend goed. De economie van Texas is de op één na meest succesvolle in de VS geworden, net achter Californië, en de werkloosheidscijfers dalen. Daarom is Dallas één van de meest gewilde steden in de VS. 2000 mensen verhuizen er elke maand, aangetrokken door carrièremogelijkheden, kwaliteit van leven en een hogere koopkracht dan ergens anders. Maar hoewel Dallas de Amerikaanse hoofdstad is van miljardairs en alles wat chic is, heeft het ook grote ongelijkheden. Laurent, een helikopterpiloot in het prestigieuze Dallas Police Department, patrouilleert door de arme gebieden in het zuiden van de stad. Hier leeft 1 op de 5 mensen onder de armoedegrens. 136 moorden werden hier vorig jaar gepleegd en drugs, met name crack, zijn wijdverbreid. Dallas is ook de thuisbasis van 'Tent City', de grootste sloppenwijk van Amerika, waar duizenden daklozen en achtergestelde mensen in ondermaatse omstandigheden leven. Van getto's tot villa's, we bekijken het hart van de altijd meedogenloze stad Dallas.
Docu
Seizoen 1, aflevering 3 -
Infotainment
- Deze reeks biedt u een uniek perspectief op Europa's mooiste stedelijke oases. Uitzonderlijk filmische luchtbeelden in combinatie met grappige en eigenzinnige ontmoetingen met mensen in en rond het park.
Weer
- Wat voor weer wordt het bij ons en elders in de wereld? Brecht neemt je elk weekend mee op reis langs de verschillende continenten. We bekijken de vooruitzichten en ontdekken de mooiste plaatsen op onze planeet.
Avontuur
Seizoen 1, aflevering 1 - We volgen Bradley Mayhew, die schrijft reizen en trekking gidsen voor de Lonely Planet, meestal in het verre Azië. Nu verkent hij een aantal van de mooiste, meest fascinerende en spannende wandelroutes in Europa. Vanuit de lucht zien we het epische landschap rondom de paden, afgewisseld met interessante locaties en sterke verhalen langs de weg: oude dorpen, kloosters, kastelen, wijngaarden, oude herbergen en nog veel meer. Culinaire verhalen, kunst, historische bezienswaardigheden, architectuur en, belangrijker nog, interessante mensen zijn ook onderdeel van de ervaring. De serie is een onderhoudende en plezierige blik op de landschappen, monumenten en het leven in Europa.
Cultuur
Seizoen 1, aflevering 16 - Zwart, zelfverzekerd en trots op hun afkomst en hun successen. Ze leven voor luxe, feestjes en openlijke tekenen van rijkdom. Ontmoet de Afrikanen van Parijs; een gemeenschap vol verrassingen en grillen, en toch volledig geïntegreerd in de Franse samenleving. Allen verklaren een dubbele identiteit: Frans en zwart-Afrikaans. Van deze "Blackgeoisie" is bekend dat ze stevig vasthouden aan hun roots in zake mode en levensvieringen. We volgen een bijzonder opvallende Afro-Parisienne, Reine, die met een niet-Afrikaan trouwt. Ze wenst de traditie van haar ouders te praktiseren: een grote huwelijksreceptie van de Congolese familie. Maar wordt haar nieuwe schoonheid geaccepteerd in het gezin van Reine? Een smeltkroes van moderniteit en respect voor tradities, dromen en succes. We ontmoeten de Afrikaanse bourgeoisie, bekend om hun hoge ambities en een onverzadigbare behoefte aan het leven.
Avontuur
Seizoen 1, aflevering 19 - Vandaag trekken we diep het Amazonewoud van Brazilië in, waar allerlei illegale dorpen van al even illegale goudzoekers ontstaan zijn. Tussen de dorpjes rijden koeriers heen en weer, die enorme risico's nemen omdat ze hun loon niet willen mislopen door te laat te arriveren. Ze rijden veel te snel over gevaarlijke, onverlichte wegen, waar bovendien vaak holen in gegraven zijn door de goudzoekers.
Weer
- Dagelijkse update over het weer bij ons en wereldwijd.
Docu
Seizoen 1, aflevering 3 -
Infotainment
- Deze reeks biedt u een uniek perspectief op Europa's mooiste stedelijke oases. Uitzonderlijk filmische luchtbeelden in combinatie met grappige en eigenzinnige ontmoetingen met mensen in en rond het park.
Avontuur
Seizoen 1, aflevering 3 - 4x4-expert Andrew St. Pierre White neemt de kijker mee op offroad-avontuur naar de mooiste en meest afgelegen plekken op aarde, en test de beste terreinwagens.
Kracht
Seizoen 1, aflevering 3 - Vandaag trekken we naar Turkije, waar twee tweelingbroers vechten om het kampioenschap olieworstelen, de oudste nog bestaande sportcompetitie van de planeet.
Weer
- Dagelijkse update over het weer bij ons en wereldwijd.
Avontuur
Seizoen 1, aflevering 10 - We volgen Bradley Mayhew, die schrijft reizen en trekking gidsen voor de Lonely Planet, meestal in het verre Azië. Nu verkent hij een aantal van de mooiste, meest fascinerende en spannende wandelroutes in Europa. Vanuit de lucht zien we het epische landschap rondom de paden, afgewisseld met interessante locaties en sterke verhalen langs de weg: oude dorpen, kloosters, kastelen, wijngaarden, oude herbergen en nog veel meer. Culinaire verhalen, kunst, historische bezienswaardigheden, architectuur en, belangrijker nog, interessante mensen zijn ook onderdeel van de ervaring. De serie is een onderhoudende en plezierige blik op de landschappen, monumenten en het leven in Europa.
Weer
- Dagelijkse update over het weer bij ons en wereldwijd.
Cultuur
Seizoen 1, aflevering 10 - In het hart van Texas heeft de stad Dallas zijn reputatie opgebouwd in de cultserie van de jaren 80, olievelden en cowboyfolklore. Maar vandaag is het Dallas van de 21e eeuw vooral een symbool van de opstanding van Amerika. Hier is alles mogelijk en wordt alles gedaan om investeringen aan te trekken. De stad heeft zich ontwikkeld in verschillende sectoren, waaronder nieuwe technologieën en onroerend goed. De economie van Texas is de op één na meest succesvolle in de VS geworden, net achter Californië, en de werkloosheidscijfers dalen. Daarom is Dallas één van de meest gewilde steden in de VS. 2000 mensen verhuizen er elke maand, aangetrokken door carrièremogelijkheden, kwaliteit van leven en een hogere koopkracht dan ergens anders. Maar hoewel Dallas de Amerikaanse hoofdstad is van miljardairs en alles wat chic is, heeft het ook grote ongelijkheden. Laurent, een helikopterpiloot in het prestigieuze Dallas Police Department, patrouilleert door de arme gebieden in het zuiden van de stad. Hier leeft 1 op de 5 mensen onder de armoedegrens. 136 moorden werden hier vorig jaar gepleegd en drugs, met name crack, zijn wijdverbreid. Dallas is ook de thuisbasis van 'Tent City', de grootste sloppenwijk van Amerika, waar duizenden daklozen en achtergestelde mensen in ondermaatse omstandigheden leven. Van getto's tot villa's, we bekijken het hart van de altijd meedogenloze stad Dallas.
Infotainment
- Magazine van Ben Roelants met reportages van dichtbij, reisreportages en praktische reistips.
Avontuur
Seizoen 1, aflevering 18 - Vandaag volgt een cameraploeg in Bangladesh een groepje bamboekappers, die in de jungle allerlei gevaren trotseren bij het oogsten van het "groene goud". Vervolgens moeten ze de bamboe naar de markt vervoeren, waarbij ze ingenieuze manieren gebruiken om hun vracht via de diverse waterwegen op zijn bestemming te krijgen.
Weer
- Dagelijkse update over het weer bij ons en wereldwijd.
Infotainment
Seizoen 1, aflevering 04 - Rome, de 'eeuwige stad', is wereldberoemd vanwege zijn talloze kerken, kathedralen en monumenten. In het centrum vinden we Villa Borghese, één van de grootste en mooiste stadsparken in Europa. Ooit lag het park buiten de stadsmuren en omsloot het de zomerresidentie van kardinaal Scipione Cafarelli Borghese - één van de meest invloedrijke kunstverzamelaars van de Italiaanse barok. In zijn villa verzamelde hij werken van Leonardo da Vinci, Titiaan en Caravaggio. De Italiaanse staat kocht het pand in 1901 en opende het voor het publiek. Tegenwoordig biedt de rustige open ruimte op de heuvel Pincio een welkome afwisseling van het hectische stadsleven van Rome. In de zomer ontmoeten we Amir Azar die een kiosk in het midden van het park runt. Hij verleidt hongerige bezoekers met typische Italiaanse versnaperingen. Amir bereidt picknickmanden vol met lekkernijen om tijdens warme, zonnige middagen van te genieten. We sluiten ons aan bij Amir en twee vrienden om alles te leren over een perfecte Italiaanse picknick. In de herfst slenteren we naar de muziekacademie Santa Cecilia. Hier ontmoeten we Ilaria Livrizzi die al twee jaar cello studeert. Op mooie dagen neemt ze haar instrument mee naar het park om buiten te oefenen. We luisteren naar haar terwijl ze stukken speelt van de Italiaanse componist Domenico Gabrielli. Tidjens de winter heerst in Villa Borghese een melancholische sfeer. We ontmoeten Daniele Lombardi op weg naar zijn werk. Hij werkt als een portier in het vijfsterrenhotel de Russie. De taak van Daniele vereist rust van lichaam en geest.
Docu
Seizoen 1, aflevering 3 -
Avontuur
Seizoen 1, aflevering 04 - Voor sommigen is het het achterland, het onbekende landschap, bijna vergeten en ver weg van steden en exclusieve resorts. Voor anderen is het de ziel van de afdaling, waar valleien hun rijkdom spreiden, waar bergen trots pronken en je een prachtig uitzicht geven.
Avontuur
Seizoen 1, aflevering 3 - Socotra is een Jemetische archipel met een verbazingwekkende verscheidenheid aan planten en dieren die je nergens anders vindt.
Weer
- Wat voor weer wordt het bij ons en elders in de wereld? Brecht neemt je elk weekend mee op reis langs de verschillende continenten. We bekijken de vooruitzichten en ontdekken de mooiste plaatsen op onze planeet.
Infotainment
- Magazine van Ben Roelants met reportages van dichtbij, reisreportages en praktische reistips.
Avontuur
Seizoen 1, aflevering 1 - We volgen Bradley Mayhew, die schrijft reizen en trekking gidsen voor de Lonely Planet, meestal in het verre Azië. Nu verkent hij een aantal van de mooiste, meest fascinerende en spannende wandelroutes in Europa. Vanuit de lucht zien we het epische landschap rondom de paden, afgewisseld met interessante locaties en sterke verhalen langs de weg: oude dorpen, kloosters, kastelen, wijngaarden, oude herbergen en nog veel meer. Culinaire verhalen, kunst, historische bezienswaardigheden, architectuur en, belangrijker nog, interessante mensen zijn ook onderdeel van de ervaring. De serie is een onderhoudende en plezierige blik op de landschappen, monumenten en het leven in Europa.
Cultuur
Seizoen 1, aflevering 16 - Zwart, zelfverzekerd en trots op hun afkomst en hun successen. Ze leven voor luxe, feestjes en openlijke tekenen van rijkdom. Ontmoet de Afrikanen van Parijs; een gemeenschap vol verrassingen en grillen, en toch volledig geïntegreerd in de Franse samenleving. Allen verklaren een dubbele identiteit: Frans en zwart-Afrikaans. Van deze "Blackgeoisie" is bekend dat ze stevig vasthouden aan hun roots in zake mode en levensvieringen. We volgen een bijzonder opvallende Afro-Parisienne, Reine, die met een niet-Afrikaan trouwt. Ze wenst de traditie van haar ouders te praktiseren: een grote huwelijksreceptie van de Congolese familie. Maar wordt haar nieuwe schoonheid geaccepteerd in het gezin van Reine? Een smeltkroes van moderniteit en respect voor tradities, dromen en succes. We ontmoeten de Afrikaanse bourgeoisie, bekend om hun hoge ambities en een onverzadigbare behoefte aan het leven.
Avontuur
Seizoen 1, aflevering 05 - Ten zuiden van het Iberisch schiereiland vinden we Andalusië, een toeristische trekpleister met veel geschiedenis omringd door de Atlantische Oceaan en Middellandse Zee. We vliegen over Vejer de la Frontera en zijn historische centrum, de witte huizen van Califa en over de stranden van Tarifa, een bevoorrechte plek voor kite surfers. We zijn ook getuige van de processie van Virgen del Carmen, een vurig eerbetoon aan de patroonheilige van de zee. Zo ontdekken we alle gezichten van het populaire Andalusië.
Avontuur
Seizoen 1, aflevering 4 - Het Bishnoivolk in India gaat heel ver in z’n liefde voor dieren en bomen: ze zijn volledig vegetarisch, en bomen vellen is verboden.
Weer
- Wat voor weer wordt het bij ons en elders in de wereld? Brecht neemt je elk weekend mee op reis langs de verschillende continenten. We bekijken de vooruitzichten en ontdekken de mooiste plaatsen op onze planeet.
Infotainment
- Magazine van Ben Roelants met reportages van dichtbij, reisreportages en praktische reistips.
Weer
- Wat voor weer wordt het bij ons en elders in de wereld? Brecht neemt je elk weekend mee op reis langs de verschillende continenten. We bekijken de vooruitzichten en ontdekken de mooiste plaatsen op onze planeet.
Avontuur
Seizoen 1, aflevering 1 - We volgen Bradley Mayhew, die schrijft reizen en trekking gidsen voor de Lonely Planet, meestal in het verre Azië. Nu verkent hij een aantal van de mooiste, meest fascinerende en spannende wandelroutes in Europa. Vanuit de lucht zien we het epische landschap rondom de paden, afgewisseld met interessante locaties en sterke verhalen langs de weg: oude dorpen, kloosters, kastelen, wijngaarden, oude herbergen en nog veel meer. Culinaire verhalen, kunst, historische bezienswaardigheden, architectuur en, belangrijker nog, interessante mensen zijn ook onderdeel van de ervaring. De serie is een onderhoudende en plezierige blik op de landschappen, monumenten en het leven in Europa.
Cultuur
Seizoen 1, aflevering 16 - Zwart, zelfverzekerd en trots op hun afkomst en hun successen. Ze leven voor luxe, feestjes en openlijke tekenen van rijkdom. Ontmoet de Afrikanen van Parijs; een gemeenschap vol verrassingen en grillen, en toch volledig geïntegreerd in de Franse samenleving. Allen verklaren een dubbele identiteit: Frans en zwart-Afrikaans. Van deze "Blackgeoisie" is bekend dat ze stevig vasthouden aan hun roots in zake mode en levensvieringen. We volgen een bijzonder opvallende Afro-Parisienne, Reine, die met een niet-Afrikaan trouwt. Ze wenst de traditie van haar ouders te praktiseren: een grote huwelijksreceptie van de Congolese familie. Maar wordt haar nieuwe schoonheid geaccepteerd in het gezin van Reine? Een smeltkroes van moderniteit en respect voor tradities, dromen en succes. We ontmoeten de Afrikaanse bourgeoisie, bekend om hun hoge ambities en een onverzadigbare behoefte aan het leven.
Avontuur
Seizoen 1, aflevering 19 - Vandaag trekken we diep het Amazonewoud van Brazilië in, waar allerlei illegale dorpen van al even illegale goudzoekers ontstaan zijn. Tussen de dorpjes rijden koeriers heen en weer, die enorme risico's nemen omdat ze hun loon niet willen mislopen door te laat te arriveren. Ze rijden veel te snel over gevaarlijke, onverlichte wegen, waar bovendien vaak holen in gegraven zijn door de goudzoekers.
Weer
- Dagelijkse update over het weer bij ons en wereldwijd.
Docu
Seizoen 1, aflevering 3 -
Infotainment
- Deze reeks biedt u een uniek perspectief op Europa's mooiste stedelijke oases. Uitzonderlijk filmische luchtbeelden in combinatie met grappige en eigenzinnige ontmoetingen met mensen in en rond het park.
Avontuur
Seizoen 1, aflevering 3 - 4x4-expert Andrew St. Pierre White neemt de kijker mee op offroad-avontuur naar de mooiste en meest afgelegen plekken op aarde, en test de beste terreinwagens.
Kracht
Seizoen 1, aflevering 3 - Vandaag trekken we naar Turkije, waar twee tweelingbroers vechten om het kampioenschap olieworstelen, de oudste nog bestaande sportcompetitie van de planeet.
Weer
- Dagelijkse update over het weer bij ons en wereldwijd.
Avontuur
Seizoen 1, aflevering 10 - We volgen Bradley Mayhew, die schrijft reizen en trekking gidsen voor de Lonely Planet, meestal in het verre Azië. Nu verkent hij een aantal van de mooiste, meest fascinerende en spannende wandelroutes in Europa. Vanuit de lucht zien we het epische landschap rondom de paden, afgewisseld met interessante locaties en sterke verhalen langs de weg: oude dorpen, kloosters, kastelen, wijngaarden, oude herbergen en nog veel meer. Culinaire verhalen, kunst, historische bezienswaardigheden, architectuur en, belangrijker nog, interessante mensen zijn ook onderdeel van de ervaring. De serie is een onderhoudende en plezierige blik op de landschappen, monumenten en het leven in Europa.
Weer
- Dagelijkse update over het weer bij ons en wereldwijd.
Cultuur
Seizoen 1, aflevering 10 - In het hart van Texas heeft de stad Dallas zijn reputatie opgebouwd in de cultserie van de jaren 80, olievelden en cowboyfolklore. Maar vandaag is het Dallas van de 21e eeuw vooral een symbool van de opstanding van Amerika. Hier is alles mogelijk en wordt alles gedaan om investeringen aan te trekken. De stad heeft zich ontwikkeld in verschillende sectoren, waaronder nieuwe technologieën en onroerend goed. De economie van Texas is de op één na meest succesvolle in de VS geworden, net achter Californië, en de werkloosheidscijfers dalen. Daarom is Dallas één van de meest gewilde steden in de VS. 2000 mensen verhuizen er elke maand, aangetrokken door carrièremogelijkheden, kwaliteit van leven en een hogere koopkracht dan ergens anders. Maar hoewel Dallas de Amerikaanse hoofdstad is van miljardairs en alles wat chic is, heeft het ook grote ongelijkheden. Laurent, een helikopterpiloot in het prestigieuze Dallas Police Department, patrouilleert door de arme gebieden in het zuiden van de stad. Hier leeft 1 op de 5 mensen onder de armoedegrens. 136 moorden werden hier vorig jaar gepleegd en drugs, met name crack, zijn wijdverbreid. Dallas is ook de thuisbasis van 'Tent City', de grootste sloppenwijk van Amerika, waar duizenden daklozen en achtergestelde mensen in ondermaatse omstandigheden leven. Van getto's tot villa's, we bekijken het hart van de altijd meedogenloze stad Dallas.
Infotainment
- Magazine van Ben Roelants met reportages van dichtbij, reisreportages en praktische reistips.
Infotainment
Seizoen 1, aflevering 04 - Rome, de 'eeuwige stad', is wereldberoemd vanwege zijn talloze kerken, kathedralen en monumenten. In het centrum vinden we Villa Borghese, één van de grootste en mooiste stadsparken in Europa. Ooit lag het park buiten de stadsmuren en omsloot het de zomerresidentie van kardinaal Scipione Cafarelli Borghese - één van de meest invloedrijke kunstverzamelaars van de Italiaanse barok. In zijn villa verzamelde hij werken van Leonardo da Vinci, Titiaan en Caravaggio. De Italiaanse staat kocht het pand in 1901 en opende het voor het publiek. Tegenwoordig biedt de rustige open ruimte op de heuvel Pincio een welkome afwisseling van het hectische stadsleven van Rome. In de zomer ontmoeten we Amir Azar die een kiosk in het midden van het park runt. Hij verleidt hongerige bezoekers met typische Italiaanse versnaperingen. Amir bereidt picknickmanden vol met lekkernijen om tijdens warme, zonnige middagen van te genieten. We sluiten ons aan bij Amir en twee vrienden om alles te leren over een perfecte Italiaanse picknick. In de herfst slenteren we naar de muziekacademie Santa Cecilia. Hier ontmoeten we Ilaria Livrizzi die al twee jaar cello studeert. Op mooie dagen neemt ze haar instrument mee naar het park om buiten te oefenen. We luisteren naar haar terwijl ze stukken speelt van de Italiaanse componist Domenico Gabrielli. Tidjens de winter heerst in Villa Borghese een melancholische sfeer. We ontmoeten Daniele Lombardi op weg naar zijn werk. Hij werkt als een portier in het vijfsterrenhotel de Russie. De taak van Daniele vereist rust van lichaam en geest.
Avontuur
Seizoen 1, aflevering 2 - 4x4-expert Andrew St. Pierre White neemt de kijker mee op offroad-avontuur naar de mooiste en meest afgelegen plekken op aarde, en test de beste terreinwagens.
Weer
- Wat voor weer wordt het bij ons en elders in de wereld? Brecht neemt je elk weekend mee op reis langs de verschillende continenten. We bekijken de vooruitzichten en ontdekken de mooiste plaatsen op onze planeet.
Docu
Seizoen 1, aflevering 3 -
Infotainment
- Magazine van Ben Roelants met reportages van dichtbij, reisreportages en praktische reistips.
Kracht
Seizoen 1, aflevering 3 - Vandaag trekken we naar Turkije, waar twee tweelingbroers vechten om het kampioenschap olieworstelen, de oudste nog bestaande sportcompetitie van de planeet.
Avontuur
Seizoen 1, aflevering 3 - 4x4-expert Andrew St. Pierre White neemt de kijker mee op offroad-avontuur naar de mooiste en meest afgelegen plekken op aarde, en test de beste terreinwagens.
Weer
- Wat voor weer wordt het bij ons en elders in de wereld? Brecht neemt je elk weekend mee op reis langs de verschillende continenten. We bekijken de vooruitzichten en ontdekken de mooiste plaatsen op onze planeet.
Docu
Seizoen 1, aflevering 4 -
Avontuur
Seizoen 1, aflevering 05 - Ten zuiden van het Iberisch schiereiland vinden we Andalusië, een toeristische trekpleister met veel geschiedenis omringd door de Atlantische Oceaan en Middellandse Zee. We vliegen over Vejer de la Frontera en zijn historische centrum, de witte huizen van Califa en over de stranden van Tarifa, een bevoorrechte plek voor kite surfers. We zijn ook getuige van de processie van Virgen del Carmen, een vurig eerbetoon aan de patroonheilige van de zee. Zo ontdekken we alle gezichten van het populaire Andalusië.
Avontuur
Seizoen 1, aflevering 4 - Het Bishnoivolk in India gaat heel ver in z’n liefde voor dieren en bomen: ze zijn volledig vegetarisch, en bomen vellen is verboden.
Weer
- Wat voor weer wordt het bij ons en elders in de wereld? Brecht neemt je elk weekend mee op reis langs de verschillende continenten. We bekijken de vooruitzichten en ontdekken de mooiste plaatsen op onze planeet.
Infotainment
- Magazine van Ben Roelants met reportages van dichtbij, reisreportages en praktische reistips.
Weer
- Wat voor weer wordt het bij ons en elders in de wereld? Brecht neemt je elk weekend mee op reis langs de verschillende continenten. We bekijken de vooruitzichten en ontdekken de mooiste plaatsen op onze planeet.
Avontuur
Seizoen 1, aflevering 1 - We volgen Bradley Mayhew, die schrijft reizen en trekking gidsen voor de Lonely Planet, meestal in het verre Azië. Nu verkent hij een aantal van de mooiste, meest fascinerende en spannende wandelroutes in Europa. Vanuit de lucht zien we het epische landschap rondom de paden, afgewisseld met interessante locaties en sterke verhalen langs de weg: oude dorpen, kloosters, kastelen, wijngaarden, oude herbergen en nog veel meer. Culinaire verhalen, kunst, historische bezienswaardigheden, architectuur en, belangrijker nog, interessante mensen zijn ook onderdeel van de ervaring. De serie is een onderhoudende en plezierige blik op de landschappen, monumenten en het leven in Europa.
Cultuur
Seizoen 1, aflevering 16 - Zwart, zelfverzekerd en trots op hun afkomst en hun successen. Ze leven voor luxe, feestjes en openlijke tekenen van rijkdom. Ontmoet de Afrikanen van Parijs; een gemeenschap vol verrassingen en grillen, en toch volledig geïntegreerd in de Franse samenleving. Allen verklaren een dubbele identiteit: Frans en zwart-Afrikaans. Van deze "Blackgeoisie" is bekend dat ze stevig vasthouden aan hun roots in zake mode en levensvieringen. We volgen een bijzonder opvallende Afro-Parisienne, Reine, die met een niet-Afrikaan trouwt. Ze wenst de traditie van haar ouders te praktiseren: een grote huwelijksreceptie van de Congolese familie. Maar wordt haar nieuwe schoonheid geaccepteerd in het gezin van Reine? Een smeltkroes van moderniteit en respect voor tradities, dromen en succes. We ontmoeten de Afrikaanse bourgeoisie, bekend om hun hoge ambities en een onverzadigbare behoefte aan het leven.
Avontuur
Seizoen 1, aflevering 19 - Vandaag trekken we diep het Amazonewoud van Brazilië in, waar allerlei illegale dorpen van al even illegale goudzoekers ontstaan zijn. Tussen de dorpjes rijden koeriers heen en weer, die enorme risico's nemen omdat ze hun loon niet willen mislopen door te laat te arriveren. Ze rijden veel te snel over gevaarlijke, onverlichte wegen, waar bovendien vaak holen in gegraven zijn door de goudzoekers.
Weer
- Dagelijkse update over het weer bij ons en wereldwijd.
Docu
Seizoen 1, aflevering 3 -
Infotainment
- Deze reeks biedt u een uniek perspectief op Europa's mooiste stedelijke oases. Uitzonderlijk filmische luchtbeelden in combinatie met grappige en eigenzinnige ontmoetingen met mensen in en rond het park.
Avontuur
Seizoen 1, aflevering 3 - 4x4-expert Andrew St. Pierre White neemt de kijker mee op offroad-avontuur naar de mooiste en meest afgelegen plekken op aarde, en test de beste terreinwagens.
Kracht
Seizoen 1, aflevering 3 - Vandaag trekken we naar Turkije, waar twee tweelingbroers vechten om het kampioenschap olieworstelen, de oudste nog bestaande sportcompetitie van de planeet.
Weer
- Dagelijkse update over het weer bij ons en wereldwijd.
Cultuur
Seizoen 1, aflevering 10 - In het hart van Texas heeft de stad Dallas zijn reputatie opgebouwd in de cultserie van de jaren 80, olievelden en cowboyfolklore. Maar vandaag is het Dallas van de 21e eeuw vooral een symbool van de opstanding van Amerika. Hier is alles mogelijk en wordt alles gedaan om investeringen aan te trekken. De stad heeft zich ontwikkeld in verschillende sectoren, waaronder nieuwe technologieën en onroerend goed. De economie van Texas is de op één na meest succesvolle in de VS geworden, net achter Californië, en de werkloosheidscijfers dalen. Daarom is Dallas één van de meest gewilde steden in de VS. 2000 mensen verhuizen er elke maand, aangetrokken door carrièremogelijkheden, kwaliteit van leven en een hogere koopkracht dan ergens anders. Maar hoewel Dallas de Amerikaanse hoofdstad is van miljardairs en alles wat chic is, heeft het ook grote ongelijkheden. Laurent, een helikopterpiloot in het prestigieuze Dallas Police Department, patrouilleert door de arme gebieden in het zuiden van de stad. Hier leeft 1 op de 5 mensen onder de armoedegrens. 136 moorden werden hier vorig jaar gepleegd en drugs, met name crack, zijn wijdverbreid. Dallas is ook de thuisbasis van 'Tent City', de grootste sloppenwijk van Amerika, waar duizenden daklozen en achtergestelde mensen in ondermaatse omstandigheden leven. Van getto's tot villa's, we bekijken het hart van de altijd meedogenloze stad Dallas.
Infotainment
- Magazine van Ben Roelants met reportages van dichtbij, reisreportages en praktische reistips.
Avontuur
Seizoen 1, aflevering 18 - Vandaag volgt een cameraploeg in Bangladesh een groepje bamboekappers, die in de jungle allerlei gevaren trotseren bij het oogsten van het "groene goud". Vervolgens moeten ze de bamboe naar de markt vervoeren, waarbij ze ingenieuze manieren gebruiken om hun vracht via de diverse waterwegen op zijn bestemming te krijgen.
Weer
- Dagelijkse update over het weer bij ons en wereldwijd.
Infotainment
Seizoen 1, aflevering 04 - Rome, de 'eeuwige stad', is wereldberoemd vanwege zijn talloze kerken, kathedralen en monumenten. In het centrum vinden we Villa Borghese, één van de grootste en mooiste stadsparken in Europa. Ooit lag het park buiten de stadsmuren en omsloot het de zomerresidentie van kardinaal Scipione Cafarelli Borghese - één van de meest invloedrijke kunstverzamelaars van de Italiaanse barok. In zijn villa verzamelde hij werken van Leonardo da Vinci, Titiaan en Caravaggio. De Italiaanse staat kocht het pand in 1901 en opende het voor het publiek. Tegenwoordig biedt de rustige open ruimte op de heuvel Pincio een welkome afwisseling van het hectische stadsleven van Rome. In de zomer ontmoeten we Amir Azar die een kiosk in het midden van het park runt. Hij verleidt hongerige bezoekers met typische Italiaanse versnaperingen. Amir bereidt picknickmanden vol met lekkernijen om tijdens warme, zonnige middagen van te genieten. We sluiten ons aan bij Amir en twee vrienden om alles te leren over een perfecte Italiaanse picknick. In de herfst slenteren we naar de muziekacademie Santa Cecilia. Hier ontmoeten we Ilaria Livrizzi die al twee jaar cello studeert. Op mooie dagen neemt ze haar instrument mee naar het park om buiten te oefenen. We luisteren naar haar terwijl ze stukken speelt van de Italiaanse componist Domenico Gabrielli. Tidjens de winter heerst in Villa Borghese een melancholische sfeer. We ontmoeten Daniele Lombardi op weg naar zijn werk. Hij werkt als een portier in het vijfsterrenhotel de Russie. De taak van Daniele vereist rust van lichaam en geest.
Docu
Seizoen 1, aflevering 4 -
Avontuur
- Reportagereeks over de gevaarlijkste routes ter wereld, en de ongelooflijke risico's die mensen er dagelijks nemen in de hoop op een beter leven.
Weer
- Dagelijkse update over het weer bij ons en wereldwijd.
Infotainment
- Deze reeks biedt u een uniek perspectief op Europa's mooiste stedelijke oases. Uitzonderlijk filmische luchtbeelden in combinatie met grappige en eigenzinnige ontmoetingen met mensen in en rond het park.
Kracht
Seizoen 1, aflevering 3 - Vandaag trekken we naar Turkije, waar twee tweelingbroers vechten om het kampioenschap olieworstelen, de oudste nog bestaande sportcompetitie van de planeet.
Avontuur
Seizoen 1, aflevering 3 - 4x4-expert Andrew St. Pierre White neemt de kijker mee op offroad-avontuur naar de mooiste en meest afgelegen plekken op aarde, en test de beste terreinwagens.
Weer
- Dagelijkse update over het weer bij ons en wereldwijd.
Docu
Seizoen 1, aflevering 4 -

Deel jouw reisverhaal op Evenaar.tv

Maakte jij onlangs de reis van je leven en wil je er graag over vertellen? Of ontdekte je een verborgen parel vlakbij die je graag met anderen wilt delen? Schrijf je dan in voor de Evenaar community, pen je verhaal neer en inspireer andere leden. Wie weet vind je hier zelfs wel jouw toekomstige reisbestemming?

 

registreer nu

Blijf op de hoogte

Wil je één keer per week een update van de meest interessante reisverhalen ontvangen? Schrijf je dan snel in voor onze nieuwsbrief.
  • Ja ik ben akkoord met de geldende voorwaarden van het privacy-beleid

Kanalen

kanaal 51

kanaal 13

kanaal 217

We willen je gebruikservaring verbeteren met cookies. Zo
Zie je o.a. relevante advertenties in de plaats van willekeurige. Je leest er meer over in ons cookiebeleid