Deze medicatie zorgt voor problemen in het buitenland
Altijd als je op vakantie vertrekt wil je uiteraard op alles voorbereid zijn. Daarom brengen we vaak een eerste hulp kit mee waar we vanalles insteken van pleisters tot insectenspray en dafalgan. Maar wist je dat sommige medicatie in bepaalden landen ten strengste verboden zijn? We zetten ze even op een rijtje.
Volgende keer dat je je koffer maakt voor een trip, dubbelcheck dan zeker en vast even wat je wel en wat je zeker en vast niet mag meebrengen. Zo kunnen bijvoorbeeld bepaalde hoest medicatie of hoest siroop voor problemen zorgen in Qatar.
Vicks en andere producten die pseudo-efedrine bevatten zijn uit den boze in Japan, ADHD medicatie is verboden in Indonesië en slaappillen of sterke pijnstillers zijn dan weer een no go in Singapore. In China en Costa Rica is het dan wel weer toegelaten om je medicatie mee te brengen, zolang je een voorschrift van je dokter bij hebt.
Daarom is het belangrijk om voor vertrek even het reisadvies voor je bestemming te raadplegen. Wist je dat 75% van alle reizigers de weersvoorspellingen voor hun bestemming checken voor vertrek en slechts 33% controleert het reisadvies.
Twijfel je of je medicatie wel toegestaan is? Zoek het dan even op op de website van buitenlandse reisadviezen. Controleer jij altijd op welke medicatie toegelaten is op jouw reisbestemming? Laat het ons gerust weten in een opmerking.
Nog op zoek naar andere, handige tips voor wanneer je op vakantie vertrekt? Lees dan zeker en vast ook onderstaande artikels.
- Je koffer inpakken wordt een piece of cake met deze zes tips
- Vier onmisbare reisgadgets die je gewoon moét hebben
- Ben jij op de hoogte van deze tien opvallende verkeersregels
Dit vond ik een heel ontnuchterend verslag. Ik heb al wat rondgereisd op deze wereldbol maar er nooit bij stilgestaan dat sommige geneesmiddelen verboden zijn. Nu heb ik buiten Immodium, Nerofen en Tropische muggenmelk niets bij maar mijn man door zijn ziekte van Vaquez wel dus gaan we voortaan toch wel checken. Bedankt voor deze ontnuchtering
Manja, in de Verenigde Arabische Emiraten bijvoorbeeld is de lijst met verboden producten zeer uitgebreid! Zelfs mijn slaaptabletten staan op die lijst, net zoals dafalgan met codeïne om maar iets te noemen (alle narcotica). Nu hebben wij nog nooit controle gehad, maar theoretisch gezien kan je ervoor in de gevangenis belanden. Ik wist dit ook pas kort voor ons vertrek en ben nog snel een attest gaan vragen bij mijn huisarts dat ik bepaalde medicatie van de lijst echt nodig heb. Nooit eerder zo’n stresserende reis gemaakt!