Praag de stad met de 100 torens

De stad met de 100 torens zoals Praag ook wel wordt genoemd, blijft erg aantrekkelijk voor toeristen. De vergulden torenspitsen fonkelen als nergens met de prachtige gevelornamenten. Het pleisterwerk is in warme kleuren aangebracht waardoor het aanziet als de zon.

In de tijd van welstand konden deze schitterende paleizen en kerken worden gebouwd, versierd met schilder en beeldhouwwerken. Praag heeft veel bezienswaardigheden, maar welke zijn nu echt bijzonder en mag je zeker niet missen tijdens een citytrip?

Praag torens

Het dansende huis

Langs de Moldau staat het dansende huis wat bekend is geworden om zijn rare vorm. Sta je voor dit gebouw dan wekt het de indruk dat het overal tussen wil gaan. Het gebouw ziet er vreemd, kronkelend en apart uit maar heeft zeker wat. Het restaurant en café vind je op de bovenste verdieping, dat toegankelijk is voor publiek.

Boothotel en cafés

Heb je zin om ergens wat te drinken maar geen zin in een normaal restaurant? Op de boulevard tussen Vysehrad en de Oude Stad liggen boten met een hotel en diverse cafés. Heerlijk om over het water heen te kijken en even bij te komen, sommige boten zijn niet het hele jaar open. Van april tot oktober zijn alle boten toegankelijk.

De nacht en het kasteel………bijzonder

Een bijzonder plaatje wil iedereen wel zien. Wil jij ook zo graag de mooie stad Praag in de avond ontdekken? Loop dan ongeveer naar tramstop Karlovy Lane en kijk naar het uitzicht op de Karelsbrug met daarachter het prachtig verlichte kasteel. Als dat geen romantiek in de avond is!

Het bewegende hoofd van Kafka

Dit is een gigantisch hoofd wat bestaat uit 42 verschillende lagen roestvrij staal. Het mega hoofd weegt 39 ton en is 11 meter hoog, het is het hoofd van de Tsjechische schrijver Franz Kafka. Nu zal je vast denken ‘wat is er zo bijzonder aan een stalen hoofd?’, nou, dit enorme hoofd zie je namelijk bewegen! Kom je op het goede moment dan zal hij zelfs zijn tong naar je uitsteken. Een hele aparte ervaring als je op het ernaast gelegen terras zit.

Naar de Petrin heuvel met de kabelbaan

Leuke attractie voor de kinderen is om met de kabelbaan omhoog te gaan naar de Petrin heuvel. Vanuit de kabelbaan heb je al een uitzicht over Praag wat zeker de moeite waard is. Zomer of winter, op de Petrin heuvel is het altijd mooi.

Het is wel aan te raden in de winter dikke kleding aan te doen aangezien het erg koud kan zijn zo hoog. Bovenop de heuvel staat de “Praagse Eiffeltoren”. Deze 60 meter hoge toren kun je lopend beklimmen door een draaitrap naar boven. Is het een beetje helder weer, dan heb je niet alleen een mooi uitzicht over Praag maar kun je nog veel verder kijken.

Lees hier nog meer reistips over Praag.

Foto: Wikipedia

1

16 reacties

Plaats een reactie

Over de auteur

contributor

Deel jouw reisverhaal op Evenaar.tv

Maakte jij onlangs de reis van je leven en wil je er graag over vertellen? Of ontdekte je een verborgen parel vlakbij die je graag met anderen wilt delen? Schrijf je dan in voor de Evenaar community, pen je verhaal neer en inspireer andere leden. Wie weet vind je hier zelfs wel jouw toekomstige reisbestemming?

 

registreer nu

Blijf op de hoogte

Wil je één keer per week een update van de meest interessante reisverhalen ontvangen? Schrijf je dan snel in voor onze nieuwsbrief.
  • Ja ik ben akkoord met de geldende voorwaarden van het privacy-beleid

Kanalen

kanaal 51

kanaal 13

kanaal 90 & 340

kanaal 39

Orange

We willen je gebruikservaring verbeteren met cookies. Zo
Zie je o.a. relevante advertenties in de plaats van willekeurige. Je leest er meer over in ons cookiebeleid

Cookie settings

Below you can choose which kind of cookies you allow on this website. Click on the "Save cookie settings" button to apply your choice.

FunctionalOur website uses functional cookies. These cookies are necessary to let our website work.

AnalyticalOur website uses analytical cookies to make it possible to analyze our website and optimize for the purpose of a.o. the usability.

Social mediaOur website places social media cookies to show you 3rd party content like YouTube and FaceBook. These cookies may track your personal data.

AdvertisingOur website places advertising cookies to show you 3rd party advertisements based on your interests. These cookies may track your personal data.

OtherOur website places 3rd party cookies from other 3rd party services which aren't Analytical, Social media or Advertising.