Winnaar TBA met beste Winter “Faeröer eilanden”
Faeröer eilanden in de winter of in de zomer?
Ik geef eerlijk toe dat ik ze ook niet helemaal juist op de kaart kon prikken. Ik help je even: teken een gelijkbenige driehoek tussen Noorwegen, Schotland en IJsland. Bepaal hierin door middel van een of andere middelloodlijn of Pythagoras zijn favoriete cosinus het middelpunt en je komt er wel: de Faeröer eilanden!
Faeröer eilanden in de winter of in de zomer?
Voor fotografen zijn de Faeröer eilanden een absolute must visit. Zowel in de winter als in de zomer kan je er fantastische Instagrammetjes uit uw lens schudden. De temperaturen zijn er even onvoorspelbaar als uw lief dat tijdens haar periodieke veldslag weer begint over die uitgestelde trouwplannen. Ideaal dus: zachte kleuren tegen wilde wolken op een snoezelig sneeuwtapijt of lush groene heuvelruggen. Het kan er op de Faeröer elke dag compleet anders uit zien, wat het allemaal nog boeiender maakt. Maar misschien is het in de winter wel enkel een aanrader voor de die hard fotografen.
Foto’s van de steile kliffen op de Faeröer eilanden
Laat deze beelden u alvast warm maken om zelf uw tripje te boeken. Het is daar de moeite. Geen zin om daar heen te gaan omdat ze daar al eens graag een walvis vangen? Snap ik. Al sprak ik een Faeroërse visser aan die mijn beeld hierover toch lichtelijk gewijzigd heeft. Dat houd ik voor een volgend bericht dat bol zal staan met redenen waarom je wel naar de eilanden in de Atlantische oceaan moet gaan. Tot dan!
Wat dan met die walvisvangst op de Faeroer eilanden?
Inderdaad, daar wrong het schoentje voor mij ook een beetje. Niet goed wetend wat ik er van moet verwachten en of ik in aanraking zou komen met de slachtpartijen van walvissen trok ik er toch met een bang hartje op uit. Ik sprak op de Faeröer eilanden met een visser. Vol trots vertelde hij me over de legendarische vangst van een tiental jaar geleden. Die dag had hij met zijn maten meer dan tweehonderd walvissen geslacht. Zo trots hij me toe sprak, zo verbijsterd ik luisterde. Lees hier meer over hun “traditie de Grindadrap”.
Dronefoto’s en die waar ik zelf opsta zijn getrokken door Jelle V.
Best Winter – gesponsord door de toeristische dienst van Ötztal
Bron: www.press.soundofc.be en Soms Ook Heimwee – ingediende case: faeroer eilanden